Kuvano jelo slično gulašu raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 kg jagnjećeg mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- nekoliko veza mladog luka
- 70 g brašna + 1 kašika
- 1 kg spanaća ili zelja
- 1 kašičica slatke crvene paprike
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa ga posolite i pobiberite i uvaljajte u brašno. Kratko propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte seckan crni i mleveni beli luk pa promešajte. Dodajte seckani mladi luk pa dolijte malo vode i poklopite. Tako dinstajte još 30 minuta. Obarite, ocedite i isecite spanać. U meso dodajte spanać pa sipajte kašiku brašna i slatku začinsku papriku. Dobro promešajte i krčkajte još 15 minuta. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!
trpeza.alo
Kapama se ne pravi tako nego se zaliva mlekom. Ovo ti je jagnjeći gulaš. Kapama je 1 dobra kašika prevrelog kajmaka u kajmaku ispružiti 1 kg luka mladog 1 grumka spanaća ili blitve mlade, 40 vrhova koprive, 1 kg jagnjetine, pa na kraju zaliješ mlekom. To je kapama a ovo je gulaš sa spanaćem. Bez mleka i kajmaka nema kapame.