Претрага
Претрага
Close this search box.

PROLEĆNA KAPAMA Kuvano jelo u savršenom spoju mesa i povrća, sipaćete tanjir više

Foto: Pixabay

Kuvano jelo slično gulašu raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je

  • 1 kg jagnjećeg mesa
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • nekoliko veza mladog luka
  • 70 g brašna + 1 kašika
  • 1 kg spanaća ili zelja
  • 1 kašičica slatke crvene paprike

Priprema:
Isecite meso na kockice, pa ga posolite i pobiberite i uvaljajte u brašno. Kratko propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte seckan crni i mleveni beli luk pa promešajte. Dodajte seckani mladi luk pa dolijte malo vode i poklopite. Tako dinstajte još 30 minuta. Obarite, ocedite i isecite spanać. U meso dodajte spanać pa sipajte kašiku brašna i slatku začinsku papriku. Dobro promešajte i krčkajte još 15 minuta. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!

trpeza.alo

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nebojša
20.04.2024 22:46

Kapama se ne pravi tako nego se zaliva mlekom. Ovo ti je jagnjeći gulaš. Kapama je 1 dobra kašika prevrelog kajmaka u kajmaku ispružiti 1 kg luka mladog 1 grumka spanaća ili blitve mlade, 40 vrhova koprive, 1 kg jagnjetine, pa na kraju zaliješ mlekom. To je kapama a ovo je gulaš sa spanaćem. Bez mleka i kajmaka nema kapame.

Povezane vesti