Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako pita
Sastojci:
gružanske kore za gibanicu 1/2 pakovanja
4 jajeta
meko brašno 200 g
jogurt 250 ml
ulje 100 ml
pršuta 100 do 150 g
krem sir 200 g (može abc)
kiseli kornišoni 3 komada
crvene pečene belolučane paprike 3 komada
so po potrebi
prašak za pecivo 1 kesica
Priprema:
Umutiti jaja, a pršutu, paprike i krastavčiće iseckati na kockice. Pomešati jaja, ulje, jogurt, krem sir, so, pršutu, krastavčiće i prosejano brašno sa praškom za pecivo.Veći pleh za komisbrot, dimenzija 35x12x8 cm, obložiti papirom za pečenje, a bočne strane premazati uljem. Kore iseći prema veličini kalupa (imala sam 24 komada).
Na dno staviti jednu koru, preko 1 do 1,5 supenu kašiku smese i ponavljati postupak dok ima materijala.
Poslednju koru premazati samo tečnim delom smese (bez pršute, krastavčića i paprika).Prekriti alu folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni C oko 30 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečeno, pa skinuti foliju i ostaviti još 10-ak minuta da se zapeče.
Prijatno!