Претрага
Close this search box.

Recept dana: Gaspačo od krastavaca, osvežavajuća kombinacija svežih sastojaka koja će vas rashladiti tokom najvrelijih letnjih dana

Foto: elements.envato.com

Vreli letnji dani su opet pred nama, što znači da nije vreme za uključivanje šporeta. Napolju je toplo i zagušljivo, pa bi svima dobro leglo nešto lagano, na primer supa. Ne brinite, ne zahteva kuvanje i neće vas dodatno zagrejati.

Gaspačo je možda najpoznatija rashlađena supa, a ovaj recept je divan način da se iskoriste proizvodi u vrhuncu sezone i koji daje priliku da zablista čisti ukus povrća.

Supa od krastavca, ne samo što se servira hladna, već je i potpuno sirova. Osim ljuštenja i sekcanja, najveći deo posla se obavlja u blenderu.

Crveni luk, beli luk, mirođija, peršun i estragon podižu miris krastavca, dok grčki jogurt, limunov sok i maslinovo ulje daju kremastu i svilenkastu teksturu.

Vreme pripreme:

  • oko 20 minuta

Sastojci:

  • 2 velika salatna krastavca
  • 375 g grčkog jogurta
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 mali crveni luk
  • 1 čen belog luka
  • 5 g sveže mirođije
  • 5 g svežeg peršuna
  • 2 kašike estragona
  • 65 ml maslinovog ulja
  • so i biber
  • za serviranje – malo seckanog krastavca i seckanog crvenog luka

Priprema:

1. U blenderu izmešajte krupno seckani krastavac sa jogurtom, limunovim sokom, crvenim lukom, belim lukom, mirođijom, peršunom, estragonom i 1/4 šolje maslinovog ulja. Blendajte dok ne postane glatko.

2. Začinite solju i biberom, poklopite i ohladite u frižideru nekoliko sati pre jela.
Ako ste nestrpljivi, možete je konzumirati odmah, ali ukusi su mnogo jači i bogatiji nakon hlađenja.

3. Ponovo začinite supu neposredno pre serviranja. Ukrasite sitno iseckanim krastavcem, crvenim lukom i kapljicama maslinovog ulja.

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti