Претрага
Close this search box.

Recept dana: Hrskava piletina u finom sosu od limuna i belog luka, aromatični ručak za zaposlene žene

Copyright Freepik

Ako ste ljubitelj laganih i ukusnih jela, onda će vam ova piletina u sosu od limuna, belog luka i putera postati omiljeni recept!

Savršeno pečena piletina, obogaćena aromatičnim sosom od limuna i belog luka, idealan je izbor za sve prilike – bilo da spremate porodični ručak ili želite da impresionirate goste.

Ovaj recept je jednostavan za pripremu, pa je zato kec iz rukava zapolsenih žena jer se pravi za pola sata, a rezultat je jelo bogatog ukusa, sa sočnim hrskavim mesom koje je savršeno balansirano između kiselkastog limuna i putera.

Ovu sočnu piletinu sa hrskavom koricom možete poslužiti uz pirinač, krompir ili omiljeni prilog po izboru. Sos od limuna, belog luka i putera dodaće jelu bogatstvo ukusa i savršen balans između svežine i kremaste teksture.

Vreme pripreme:

  • 35 minuta

Sastojci:

  • 5 pilećih karabataka
  • 100 g putera
  • 100 ml pileće supe
  • 3 čena belog luka
  • 1 limun
  • so, biber

Priprema:

1. Pileće batake posolite i pobiberite po ukusu, a zatim ih stavite na papir za pečenje.

2. Pecite piletinu oko 30 minuta na 180 stepeni.

3. Poslednjih 5 minuta pojačajte temperaturu na 200 °C kako bi korica postala fino hrskava.

4. Dok se piletina peče, pripremite sos. U tiganju rastopite puter na srednjoj temperaturi, mešajući nekoliko minuta dok ne poprimi blago braonkastu boju.

5. Dodajte sitno seckani beli luk pa propržite nakratko.

8. Ulijte pileću supu i sok od jednog limuna. Ako želite da pojačate citrusnu notu, možete dodati i nekoliko kriški limuna.

9. Kada je sos gotov, dodajte ispečene batake u tiganj sa sosom i pustite da se krčkaju nekoliko minuta kako bi meso upilo sve ukuse.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti