Претрага
Close this search box.

Recept dana: Kapreze sendvič – osetite ukus Mediterana u svakom zalogaju

Foto: elements.envato.com

Ovaj aromatičan doručak ili čak i ručak gotov je za svega 10 minuta

Recept za kapreze sendvič je dokaz da su najbolje stvari u životu najjednostavnije.

Veoma ga je lako napraviti, ali je i dalje neverovatno ukusan, zahvaljujući sočnom, slatkom paradajzu, osvežavajućem pesto sosu i kremastom mocarela siru.

Poređajte ih između kriški sveže pečene fokače ili tostiranog hleba i imaćete lagan i brz doručak ili čak i ručak.

Vreme pripreme:

  • oko 10 minuta

Sastojci:

  • 4 parčeta fokače ili 8 kriški hleba
  • 2 kašike pesta
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 200 g sveže mocarele
  • 2 velika zrela paradajza
  • 1/2 malog crvenog luka
  • 2 kašike balzamika
  • šaka rukole
  • šaka svežeg bosiljka (opciono)

Priprema: 

1. Ako koristite fokaču, prepolovite je. Namažite po četiri parčeta fokače ili hleba sa 1/4 kašike pesta, a ostale četiri sa malo maslinovog ulja.2. Isecite paradajz i mocarela sir na kriške slične debljine.
3. Ređajte rukolu, luk i mocarelu na parčad namazanu pestom, a zadim ih prelijte balzamikom.
4. Poklopite ih drugom polovinom hleba koja je premazana maslinovim uljem.
5. Služite odmah.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti