Претрага
Close this search box.

Recept dana: Kolač s kruškama i čokoladom, idealan za ove jesenje dane

Foto: Pexels

Uživajte u slasnoj kombinaciji voća i čokolade koja će vas ugrejati u hladnim jesenjim noćima.

Ukoliko želite da dodate dašak elegancije i raskoši vašim desertima, naš recept za kolač sa kruškama, crnom čokoladom i pekan orasima je pravi izbor za vas. Ovaj zadivljujući kolač savršeno spaja slatkoću zrelih krušaka s intenzivnom aromom crne čokolade, dok pekan orasi dodaju prijatnu teksturu i orašasti ukus, čineći ga savršenim izborom za popodnevni čaj ili kao elegantan desert posle večere.

Foto: Pexels

Recept je jednostavan za pripremu jer se pravi u dve vangle, a rezultat je sofisticirano slatko jelo koje balansira različite teksture i arome.

Dodatni šarm ovom kolaču daje prah šećer posut po vrhu, koji vizuelno upotpunjuje delikatesnu prezentaciju. Pratite ove korake i pripremite se da impresionirate svoje najmilije ovom divnom poslasticom.

Vreme pripreme:

  • 70 minuta

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 180 g šećera
  • 125 ml kisele pavlake
  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 50 g mleka
  • 250 g brašna
  • 15 g praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 3 kruške (700 g)
  • 1/2 limuna
  • 60 g čokolade za kuvanje (može i više ako volite)
  • 40 g pekan oraha (može i običan)
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

1. Počnite tako što ćete oljuštiti ogulite kruške, prepolovite ih, a zatim iseći na tanke šnite.

2. Iscedite pola limuna i prelijte njime kruške.

3. Zatim iseckajte 60 g crne čokolade i dodajte ih kruškama.

4. U drugoj činiji umutite jaja, dodajte šećer, pavlaku, ulje, mleko i brašno i sve dobro umutite žicom.

5. Prelijte preko krušaka, promešajte lepo pa sve ulijte u pleh obložen pek-papirom.

6. Odozgo pospite izmrvljene orahe.

6. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 50 do 60 minuta.

7. Poslužite obilno posuto šećerom u prahu.

24sedam.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti