Uživajte u slasnoj kombinaciji voća i čokolade koja će vas ugrejati u hladnim jesenjim noćima.
Ukoliko želite da dodate dašak elegancije i raskoši vašim desertima, naš recept za kolač sa kruškama, crnom čokoladom i pekan orasima je pravi izbor za vas. Ovaj zadivljujući kolač savršeno spaja slatkoću zrelih krušaka s intenzivnom aromom crne čokolade, dok pekan orasi dodaju prijatnu teksturu i orašasti ukus, čineći ga savršenim izborom za popodnevni čaj ili kao elegantan desert posle večere.
Recept je jednostavan za pripremu jer se pravi u dve vangle, a rezultat je sofisticirano slatko jelo koje balansira različite teksture i arome.
Dodatni šarm ovom kolaču daje prah šećer posut po vrhu, koji vizuelno upotpunjuje delikatesnu prezentaciju. Pratite ove korake i pripremite se da impresionirate svoje najmilije ovom divnom poslasticom.
Vreme pripreme:
- 70 minuta
Sastojci:
- 3 jaja
- 180 g šećera
- 125 ml kisele pavlake
- 100 ml suncokretovog ulja
- 50 g mleka
- 250 g brašna
- 15 g praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 3 kruške (700 g)
- 1/2 limuna
- 60 g čokolade za kuvanje (može i više ako volite)
- 40 g pekan oraha (može i običan)
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
1. Počnite tako što ćete oljuštiti ogulite kruške, prepolovite ih, a zatim iseći na tanke šnite.
2. Iscedite pola limuna i prelijte njime kruške.
3. Zatim iseckajte 60 g crne čokolade i dodajte ih kruškama.
4. U drugoj činiji umutite jaja, dodajte šećer, pavlaku, ulje, mleko i brašno i sve dobro umutite žicom.
5. Prelijte preko krušaka, promešajte lepo pa sve ulijte u pleh obložen pek-papirom.
6. Odozgo pospite izmrvljene orahe.
6. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 50 do 60 minuta.
7. Poslužite obilno posuto šećerom u prahu.
24sedam.rs