Vaša bašta je prepuna tikvica koje ne znate kako da iskoristite ili ste jednostavno kupili previše zato što su izuzetno povoljne. Ovaj recept rešiće vam taj problem, a uz to će verovatno postati i vaš omiljeni način pripreme ovog fenomenalnog povrća.
U ovom receptu za kremastu testeninu od tikvica nema pavlake za kuvanje.
Umesto toga, pečene tikvice u kombinaciji sa aromatičnim parmezanom stvaraju ukusan, kremasti sos za testeninu.
Savršeno kao glavno jelo bez mesa ili kao prilog uz vaš omiljeni protein.
Ovo je brz, jednostavan i ekonomičan način da iskoristite tikvice.
Lagana, kremasta pasta idealan je lagani, letnji obrok koji možete čuvati u frižideru do četiri dana.
Vreme pripreme:
- 35 minuta
Sastojci:
- 1 srednji luk
- 6 čenova belog luka
- 700 g tikvice isečene na veće kocke
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 125 ml bujona
- 1/2 kašičice soli i crnog bibera po ukusu
- 100 g parmezana
- 400 g testenine bilo kog oblika
Priprema:
1. Isečenu tikvicu pospite seckanim belim lukom, crnim lukom, maslinovim uljem, solju i biberom i rasporedite na pleh.
2. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta, dok ne omekša i ne porumeni, uz jedno mešanje posle 15 minuta.
3. U međuvremenu, skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.
4. Odvadite pola šolje vode od kuvanja testenine, a nju ocedite i vratite je u šerpu.
5. Izvadite povrće iz rerne kada je gotovo i prebacite u blender. Dodajte parmezan i bujon. Pasirajte dok ne postane glatko.
6. Sos dodajte u testeninu, uz dodatak malo vode od kuvanja, kako biste proredili po svom ukusu.
7. Pospite svežim crnim biberom i po želji poslužite sa parmezanom.
24sedam.rs