Претрага
Close this search box.

Recept dana: Kremasta testenina sa tikvicama, savršeni spoj mirisnog parmezana i laganog povrća, a sprema se za 30 minuta

Foto: Pixabay

Vaša bašta je prepuna tikvica koje ne znate kako da iskoristite ili ste jednostavno kupili previše zato što su izuzetno povoljne. Ovaj recept rešiće vam taj problem, a uz to će verovatno postati i vaš omiljeni način pripreme ovog fenomenalnog povrća.

U ovom receptu za kremastu testeninu od tikvica nema pavlake za kuvanje.

Umesto toga, pečene tikvice u kombinaciji sa aromatičnim parmezanom stvaraju ukusan, kremasti sos za testeninu.

Savršeno kao glavno jelo bez mesa ili kao prilog uz vaš omiljeni protein.

Ovo je brz, jednostavan i ekonomičan način da iskoristite tikvice.

Lagana, kremasta pasta idealan je lagani, letnji obrok koji možete čuvati u frižideru do četiri dana.

Vreme pripreme:

  • 35 minuta

Sastojci:

  • 1 srednji luk
  • 6 čenova belog luka
  • 700 g tikvice isečene na veće kocke
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 125 ml bujona
  • 1/2 kašičice soli i crnog bibera po ukusu
  • 100 g parmezana
  • 400 g testenine bilo kog oblika

Priprema:

1. Isečenu tikvicu pospite seckanim belim lukom, crnim lukom, maslinovim uljem, solju i biberom i rasporedite na pleh.

2. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta, dok ne omekša i ne porumeni, uz jedno mešanje posle 15 minuta.

3. U međuvremenu, skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.

4. Odvadite pola šolje vode od kuvanja testenine, a nju ocedite i vratite je u šerpu.

5. Izvadite povrće iz rerne kada je gotovo i prebacite u blender. Dodajte parmezan i bujon. Pasirajte dok ne postane glatko.

6. Sos dodajte u testeninu, uz dodatak malo vode od kuvanja, kako biste proredili po svom ukusu.

7. Pospite svežim crnim biberom i po želji poslužite sa parmezanom.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti