Iskoristite preostala jaja od Uskrsa i napravite preukusan obrok
Uskrs je prošao, a nakon njega obično ostanu kuvana jaja koja više niko ne jede. Da ne bi bespotrebno stajala u frižideru, pošto ni to ne mogu u nedogled, napravite idealnu krompir salatu sa jajima.
Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i verovatno ih već sve imate kod kuće i samo desetak minuta vremena.
Salatu pre služenja možete da ostavite i da se ohladi u frižideru – ukus će biti fantastičan.
Vreme pripreme:
- 10 minuta
Sastojci:
- 4 kuvana jajeta
- 4 srednja krompira
- 1 crveni luk, iseckan
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika senfa
- 1 kašika sirćeta
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krompir skuvajte, a zatim ga isecite i u velikoj čini pomešajte sa crvenim lukom i jajima.
Maslinovo ulje, senf, sirće, biber i so umutite u drugoj činiji, pa prelijte preko salate i sve dobro promešajte.
Ovu salatu možete služiti kao prilog, ali i kao glavno jelo.
24sedam.rs