Ako volite i pitu i picu, sada ne morate da birate između ovo dvoje. Pica-rolnice u sebi su objedinile sastojke i od jednog i od drugog.
Prave se brzo i lako, a najbolje je da se pripreme unapred kada vam dolaze gosti ili kada vam treba večera na brzinu.
U pitanju je još jedan kreativan način da iskoristite gotove kore.
Vreme pripreme:
- 15 minuta pripreme + hlađenje nekoliko sati + 30 minuta pečenja
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g svežeg sira
- 4 jaja
- 1 dl ulja
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- kečap
- origano
- 200 g šunke
- 200 g rendanog kačkavalja
- pola čaše pavlake
- susam za posipanje
Priprema:
Najpre kore podeliti na dva dela jer ćete od ove količine dobiti dve rolne.
Pomešajte sve sastojke za nadev – sir, jaja, ulje, so i prašak za pecivo.
Uzeti prvu polovinu kora. Premazuje se naizmenično, na jednu koru ide ulje, a na drugu nadev.
Kada dođete do poslednje kore, nju premazujete kečapom i na nju stavljate šinku. Origano po želji. Preko staviti izrendani kačkavalj pa uviti u rolnu.
Isto uraditi sa drugom polovinom kora. Staviti u zamrzivač na nekoliko sati.
Kada se stegne, iseći na kriške, premazati svaki sa po malo kisele pavlake, posuti susamom i peći u unapred zagrejanoj rerni na 180 ℃ oko 30 minuta.
Bon appetit!
24sedam.rs