Претрага
Close this search box.

Recept dana: Pica-rolnice, nadeveni fini zalogaji idealni za druženje sa prijateljima ili uz omiljenu seriju

Printscreen/YouTube

Ako volite i pitu i picu, sada ne morate da birate između ovo dvoje. Pica-rolnice u sebi su objedinile sastojke i od jednog i od drugog.

Prave se brzo i lako, a najbolje je da se pripreme unapred kada vam dolaze gosti ili kada vam treba večera na brzinu.

U pitanju je još jedan kreativan način da iskoristite gotove kore.

Vreme pripreme:

  • 15 minuta pripreme + hlađenje nekoliko sati + 30 minuta pečenja

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g svežeg sira
  • 4 jaja
  • 1 dl ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • kečap
  • origano
  • 200 g šunke
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • pola čaše pavlake
  • susam za posipanje

Priprema:

Najpre kore podeliti na dva dela jer ćete od ove količine dobiti dve rolne.

Pomešajte sve sastojke za nadev – sir, jaja, ulje, so i prašak za pecivo.

Uzeti prvu polovinu kora. Premazuje se naizmenično, na jednu koru ide ulje, a na drugu nadev.

Kada dođete do poslednje kore, nju premazujete kečapom i na nju stavljate šinku. Origano po želji. Preko staviti izrendani kačkavalj pa uviti u rolnu.

Recept dana: Pica-rolnice, nadeveni fini zalogaji idealni za druženje sa prijateljima ili uz omiljenu seriju

Printscreen/YouTube

 

Isto uraditi sa drugom polovinom kora. Staviti u zamrzivač na nekoliko sati.

Kada se stegne, iseći na kriške, premazati svaki sa po malo kisele pavlake, posuti susamom i peći u unapred zagrejanoj rerni na 180 ℃ oko 30 minuta.

Bon appetit!

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti