Претрага
Close this search box.

Recept dana: Pilav sa povrćem iz rerne, idealan za one koji broje kalorije, ali i minute pored šporeta

Foto: elements.envato.com

Pilav je jelo koje nas sve podeća na detinjstvo. Neki vole kada mu se doda meso, posebno pileće, a mnogima je omiljena i varijanta samo sa povrćem.

Pogotovo što je pilav sa povrćem lagano jelo, idealno za leto i one koji broje kalorije. Oko njega nema mnogo posla, a pogotovo je sjajna ova varijanta iz rerne.

A kada je izbor povrća u pitanju, to je apsolutno na vama i vašem ukusu. Svakako će nutritivno obogatiti ovaj obrok.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 150 g pirinča
  • 300 g mešavine povrća (po želji, sveža ili zamrznuta) – može i 1 šargarepa, 1 crvena paprika, 1/2 šolje graška (može i smrznutog) i 1/2 šolje kukuruza (može i smrznutog)
  • 200 g crnog luka ili praziluka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kocka za supu
  • so, biber, suvi začin po ukusu
  • malo peršuna

Priprema: 

Dobro oprati pirinač. Povrće usitniti ako niste kupili gotovu mešavinu.

Sitno iseckan luk propržiti na malo ulja, zatim dodati šargarepu. Zajedno pržiti još 5 minuta.

Dodajte i ostalo povrće, naliti sa malo vode i poklopiti da se dinsta. Kada povrće omekša začiniti lepo po ukusu.

U vatrostalnu posudu izmešati oprani pirinač i dinstano povrće.

Skuvati bujon od jedne kocke za supu i 400 ml vode.

Naliti u vatrostalnu posudu, sve lepo izmešati i peći na 220 stepeni oko 20 minutra, da se lepo zapeče.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti