Uživajte u brzom i ukusnom obroku koji može pripremiti za samo 20 minuta. Ovo jednostavno, ali elegantno jelo savršeno je za radne dane, ali i dovoljno fino za goste.
Kremasti sos od pečuraka je pravi junak ovog jela – on dodaje bogatstvo i dubinu ukusa piletini, koja je već sama po sebi veoma zdrava.
Ovaj sos se izdvaja se od običnih recepta zahvaljujući dodatku belog vina, parmezana i pileće supe.
Ove sastojke korisni kao provereni pojačivači ukusa. Pripremite se da uživate u jednostavnom, ali očaravajućem jelu.
Vreme pripreme:
- Oko 20 minuta
Sastojci:
- 2 velika pileća filea (oko 500-600 g)
- oko 50 g brašna za valjanje
- 300 g šampinjona
- 2-3 čena belog luka
- 50 g maslaca
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 ml belog vina
- 50 g rendanog parmezana
- 200 ml pileće supe
- So i biber po ukusu
Priprema:
1. Presecite file horizontalno na pola kako biste dobili tanje odreske. Posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno.
2. U tiganju zagrijte puter i pržite piletinu po dva minuta sa svake strane, dok ne dobije zlatnu boju.
3. Izvadite piletinu i dodajte još malo putera u tiganj. Pržite pečurke dok ne dobiju smeđu boju, a beli luk dodajte pri kraju da se ne bi prepekao.
4. Dodajte belo vino i pustite da proključa kako bi se alkohol ispario. Oslobađaćete sve zalepljene i aromatizovane ostatke brašna i začina sa dna tiganja koji će obogatiti sos.
5. Umešajte pavlaku i parmezan i kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
6. Vratite piletinu u tiganj da se zagreje i dobro obavije sosom.
7. Poslužite uz omiljene priloge kao što je pire od krompira, pirinač ili testenina. I ne brinite, sosa će biti dovoljno za sve.
24sedam.rs