Претрага
Close this search box.

RECEPT DANA: Slana torta od pohovanih paprika

Foto: Printscreen Youtube

Kažu da se ova torta sprema od septembra, kada se biraju prve paprike za pečenje. Naravno, to je šala ali ako ih imate u zamrzivaču eto prilike da spremite nešto ekskluzivno!

Sastojci

Pečene paprike 12-13 komada

Kisela pavlaka 300 ml

Kačkavalj 250 g

Praška šunka 300 g

Jaja 2 komada

Brašno 3 kašike

So i biber po ukusu

Ulje 100 ml

Priprema

Pečene paprike ogulite, očistite ih od semenki i ostavite da odstoje preko noći da se dobro ocede. Paprike posolite, valjate ih jednu po jednu u brašno, umačite u umućena jaja i pržite na vrelom ulju. Čim porumeni, okrenite, pržite s druge strane, pa vadite i ređajte na papirne ubruse da se ocedi višak masnoće i da se ohlade. U međuvremenu iseckajte šunku na kockice i izrendajte kačkavalj. U vatrostalnu posudu poređajte paprike po širini, da prekriju dno, premažite ih pavlakom, pospite polovinu šunke i kačkavalja, pa rasporedite ostatak paprika, ali uzduž. Premažite ih pavlakom, pospite ostatak šunke i kačkavalja. Isecite na kocke ili štangle, pa tortu stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, najbolje preko noći.

recepti.zena.blic.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti