Kažu da se ova torta sprema od septembra, kada se biraju prve paprike za pečenje. Naravno, to je šala ali ako ih imate u zamrzivaču eto prilike da spremite nešto ekskluzivno!
Sastojci
Pečene paprike 12-13 komada
Kisela pavlaka 300 ml
Kačkavalj 250 g
Praška šunka 300 g
Jaja 2 komada
Brašno 3 kašike
So i biber po ukusu
Ulje 100 ml
Priprema
Pečene paprike ogulite, očistite ih od semenki i ostavite da odstoje preko noći da se dobro ocede. Paprike posolite, valjate ih jednu po jednu u brašno, umačite u umućena jaja i pržite na vrelom ulju. Čim porumeni, okrenite, pržite s druge strane, pa vadite i ređajte na papirne ubruse da se ocedi višak masnoće i da se ohlade. U međuvremenu iseckajte šunku na kockice i izrendajte kačkavalj. U vatrostalnu posudu poređajte paprike po širini, da prekriju dno, premažite ih pavlakom, pospite polovinu šunke i kačkavalja, pa rasporedite ostatak paprika, ali uzduž. Premažite ih pavlakom, pospite ostatak šunke i kačkavalja. Isecite na kocke ili štangle, pa tortu stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, najbolje preko noći.
recepti.zena.blic.rs