Pripremite se za kulinarsku avanturu koja će vaša čula odvesti na putovanje.
Ovi sočni svinjski kotleti, pripremljeni u bogatom kremastom sosu, savršen su izbor za svaki obrok.
Zahvaljujući jednostavnim sastojcima i brzoj pripremi, možete impresionirati porodicu ili prijatelje ukusnim jelom koje je istovremeno elegantno i domaćinsko.
Kombinacija senfa i vuster sosa donosi poseban šmek, dok pavlaka čini sos neodoljivo kremastim.
Bez obzira da li tražite savršeni recept za nedeljni ručak ili svečanu večeru, ovi kotleti su pravi izbor za vas.
Vreme pripreme:
- 15 minuta
Sastojci:
- 4 debela svinjska kotleta bez kostiju
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice crnog bibera
- 1 ½ kašike suncokretovog ulja
- 240 ml pilećeg bujona
- 1 puna kašica senfa
- 120 ml guste pavlake
- 3-4 kapljice vuster sosa
Priprema:
- Zagrejte rernu na 175°C.
- Pospite kotlete solju i biberom.
- U velikom tiganju zagrejte ulje na visokoj temperaturi.
- Stavite kotlete u tiganj i pržite ih oko tri minuta sa svake strane, dok se ne stvori korica.
- Prebacite kotlete na pleh za pečenje i stavite ih u rernu na oko pet minuta.
- U međuvremenu, smanjite temperaturu tiganja na srednju i dodajte pileći bujon. Zagrievajte oko tri minuta, mešajući da deglazirate tiganj.
- Umešajte senf, a zatim dodajte pavlaku i vuster sos.
- Dovedite do vrenja, a zatim lagano kuvajte pet minuta, dok se sos malo ne zgusne.
- Kada su kotleti gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da odstoje tri do četiri minuta.
- Prelijte meso pripremljenim sosom i po želji pospite seckanim peršunom i mlevenim crnim biberom.
- Savršeno se kombinuje uz pire, pečeni krompir ili bareno povrće.
24sedam.rs