Претрага
Close this search box.

RECEPT DANA: Svinjski vrat u pivu – najsočnije šnicle u sosu od povrća i omiljenog pića većine Srba, idealne su za ručak ili večeru

Copyright Printscreen/YouTube/Cookrate - Meat Recipes

Ukoliko želite dobar i kvalitetan ručak, ali baš i nemate inspiraciju, potpuno smo sigurni da će vam se naš predlog i te kako dopasti.

Svinjski vrat u sosu od povrća i piva idealan je za ručak ili večeru, a ono što je najbolje jeste to da vam posebno kulinarsko umeće za pripremu ovog jela uopšte nije potrebno.

Kada je serviranje u pitanju, meso će, s obzirom na to da se krčka u sosu od piva i povrća, biti sasvim dovoljno, ali svakako možete da mu dodate i prilog u vidu povrća ili pirinča.

Naravno, neka ukusna salata uvek dolazi u obzir.

Vreme pripreme:

  • 55 minuta

Sastojci:

  • 600 g svinjskog vrata
  • 3 čena belog luka
  • sveža majčina dušica
  • 200 g praziluka
  • 300 g pečuraka
  • 250 g paprike
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika roštilj sosa
  • 500 ml piva
Recept dana: Svinjski vrat u pivu - najsočnije šnicle u sosu od povrća i omiljenog pića većine Srba, idealne su za ručak ili večeru (VIDEO)
Freepik

Priprema:

Izlupajte malo meso, a zatim ga sa obe strane propržite, pa dodajte svežu majčinu dušicu i cele čenove belog luka.

Sipajte pivo i pustite da se sos krčka sve dok ne krene da vri, a zatim izvadite meso, pa u isti tiganj dodajte seckanu papriku, pečurke i praziluk i prelijte sojinim sosom i roštilj sosom.

Sve promešajte, a kada povrće bude omekšalo, vratite meso. Poklopite i dinstajte još 35 minuta na laganoj vatri.

Bon appetit!

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti