Ovaj dezert se sastoji od jednostavnog pavlakinog biskvita i sočnih malina (možete izabrati voće po svom ukusu). Ono što čini ovaj recept posebno privlačnim jeste brzina pripreme, jer se biskvit peče svega dvadesetak minuta.
Vreme pripreme:
- 20 minuta
Sastojci:
Za biskvit:
- 6 belanaca
- Prstohvat soli
- 8 kašika šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika gustina
Za kremu:
- 400 ml mleka
- 6 žumanaca
- 4 kašike šećera
- Vanilin šećer
- 40 g pudinga od vanile
- 2 kašike gustina (oko 20 g)
- 200 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Razdvojite belanca od žumanaca. U posudi sa belancima dodajte prstohvat soli i mutite dok ne dobijete čvrst šlag, postepeno dodajući šećer. Kada se sav šećer otopi, umešajte limunov sok i gustin, i još jednom kratko umutite mikserom na niskoj brzini.
2. Uzmite pleh dimenzija 40×30 cm, obložite ga papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite smesu. Stavite koru u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni i pecite je 20-25 minuta. Nakon pečenja, okrenite koru na papir za pečenje posut šećerom u prahu, kako bi se sprečilo lepljenje, i pažljivo uklonite papir na kojem se kora pekla. Ostavite koru da se ohladi. Za razliku od većine rolatnih recepata, ovde koru nije potrebno odmah uvijati zajedno sa papirom tokom hlađenja. Kora je dovoljno mekana i elastična da ćete je kasnije bez problema moći uviti zajedno sa kremom i voćem.
24sedam.rs