Ima samo 6 sastojaka i spreman je za 20 minuta – to je definicija savršenog čokoladnog kolača!
Recept za čokoladni kolač bez brašna
Potrebno je:
– tamna čokolada 170 g
– pire od bundeve 0,25 šolje
– javorov sirup 1,50 kašika
– ekstrakt vanile 1 kašika
– 1 jaje
– 3 belanca
– so 0,12 kašičice
Priprema:
Zagrejte rernu na 175°C. Namastite 8 keramičkih posudica za pečenje (od oko 120 ml) s malo suncokretovog ulja i stavite ih na veliki pleh.
Rastopite čokoladu u mikrotalasnoj u intervalima od 45 sekundi, mešajući dok se ne otopi. Ostavite da se malo ohladi.
Dodajte pire od bundeve u otopljenu čokoladu, zajedno s ekstraktom vanile, celim jajetom i javorovim sirupom. Dobro izmešajte.
U posebnoj činiji, mikserom izmiksajte belanca dok ne počnu da se formiraju mekanu vrhovi. Lagano umešajte belanca u čokoladnu smesu i dodajte so. Raspodelite smesu u keramičke posudice za pečenje (oko 60 ml po posudici) i pecite oko 15 minuta. Poslužite odmah.
zena.blic.rs