Претрага
Close this search box.

Recept za čuvenu, srpsku šarenu salatu: Nema ukusnije zimnice od nje, a čuva zdravlje jer je puna vitamina

Foto: elements.envato.com

Tokom zime nema lepše salate od one napravljene od mešanog povrća

Raznoliko povrće nalazi se na policama u radnjama, ali i na pijacama. Sada je pravo vreme da krenete sa priremom zimnice koja će vam dobro doći u onim hladnijim danima, kad izbor je izbor povrća znatno manji.

Ukoliko volite šarenu salatu onda sigurno već razmišljate o tome  da krenete sa njenom pripremom. Mi vam donosimo jedan proveren starinski recept, a na vama je da ga isprobate i uživate.

Potrebno je:

  • 3 kg kupusa
  • 2 kg krastavčića
  • 2 kg karfiola
  • 2 kg šargarepe
  • 2 kg zelenog paradajza
  • mala crvenog paradajza
  • 200 g soli
  • 250 g šećera
  • 1,5 dl sirćeta

Priprema:

 

Kupus očistiti i iseckati na sitno, zatim dodati seckanu šargarepu, krastavčiće, karfiol, zeleni paradajzi i crveni paradajz (svo povrće iseckati, krafiol izdeliti na manje cvetiće).Sve sjediniti u velikoj posudi pa dodati so, šećer, sirće i sve dobro rukama izmešati. Ostaviti da stoji preko noći.

Tako će povrće da pusti vodu, a onda vam  ostaje samo da uzmete čiste, sterilisane tegle i da ih punite povrćem. Dobro nabijte povrće kako ne bi ostalo vazduha u njima.

Napunite ih tečnošću do vrha, a onda zatvorite folijom i poklopcem. Salatu pre serviranja preliti sa malo ulja.

glossy.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti