Gulaš je jedan od omiljenih specijaliteta, ali kako je počelo vreme posta, dobro je nalaziti alternativne opcije za ovako ukusna jela.
Gulaš od pečuraka je jedan od tih zamena, a ako ste ljubitelji ovog jela, sigurno ćete spremati i ovu posnu varijantu. Recept je jednostavan i ne zahteva mnogo vremena za pripremu, zato ćete uživati i u samom spremanju istog.
Sastojci za gulaš od pečuraka:
- 450-500 g šampinjona
- seckana, crvena paprika
- velika šolja soka od paradajza, ako imate domaći još je bolje
- velika glava crnog luka
- kašika suve začinske paprike, može i ljute
- so i biber
Priprema gulaša od pečuraka:
Šampinjone očistite i isecite na četvrtine.
Zatim, oljuštite crni luk i isecitega na sitne kocke, a zatim i crvenu papriku.
Propržite ove sastojke na srednjoj vatri dok ne porumene, a zatim dodajte malo soli i bibera. Mešajte dok se povrće dinsta, a potom dodajte začinsku papriku. Ako ponestane tečnosti od pečuraka, slobodno dodajte malo vode.
Dodajte sok od paradajz i preklopite šerpu. Ostavite da se krčka 15 minuta na srednjoj ili tišoj vatri.
Prijatno!
telegraf
Mali Meda Probajtr ovaj gulas: 1 vecs glavica. Crnog luka 1 srednje velicine zelena mesnata paprika slatka 1 srednja sargarepa 100-150 gr svezeg paradajza 500 gr sampinjona. Crni luk papriku i sargarepu ocistiti i samleti krupno na secka. Proprziti na vrelom ulju na cetvrtinu otprilike pa dodati ociscene na tanke listice secene sampinjone, proprziti i dalje pa dodati sitno seckani svez paradajz jos malo proprziti pa posoliti zacinom ( vegeta, zacin C), dodati mleveni crni biber po ukusu ukusnije je pikantnije. Takodje se moze dodati pola manje soljice za kafu belog vina neko doda i punu soljicu oko 40-50 gr… Učitaj još »