Претрага
Close this search box.

RECEPT za POTAŽ od BUNDEVE: Ona je odličan DIURETIK, jača IMUNITET i smanjuje rizik od razvoja MALIGNIH TUMORA

Foto: Pixabay

Oktobar je idealno vreme da počnete da konzumirate bundevu, a u nastavku teksta ćete saznati i zašto, a ostavljamo vam i brz recept Dijane Glogonjac za najukusniji jesenji potaž od ove čudesne biljke.

Bundeva sadrži brojne benefite po naše zdravlje, iako možda ne deluje tako, ali ona je puna beta karotena, snažnog antioksidansa koji jača imunitet i smanjuje rizik od razvoja malignih tumora.

Takođe, tu su i oligoelementi, kao i materije značajne za bolje varenje. Zato je ova namirnica preporučljiva za one koji imaju problema sa digestivnim traktom. Ona je pravi diuretik, a blagotvorna je i za one koji boluju od artritisa i gihta.

Razlozi zašto je treba češće imati na jelovniku

Prebogata vlaknima pa nas tako duže čini sitima. Iz tog razloga je idealna za gubitak viška kilograma. Visok sadržaj vode u bundevinom mesu, oko 90 odsto, čini je korisnom namirnicom za redukcione režime ishrane. Sadrži celulozu i pektin i zato deluje dobro na probavni proces. U telu bundeve su i belančevine i ugljeni hidrati, ali ih ima neuporedivo manje nego u nekim drugim namirnicama. I to doprinosi činjenici da je bundeva idealna za režime gubljenja kilograma.

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti