Претрага
Close this search box.

Recept za sočivo je uvek dobar izbor za ukusan ali i hranljiv ručak za celu porodicu

Foto: Pexels

Nama najpoznatije mahunarke su svakako pasulj, grašak, boranija, ali sve popularnije jelo nam je i sočivo.

Bilo kao prilog ili kao glavno jelo, sočivo je pravi izbor za jak i hranljiv ručak.

Brojni recepti postoje kako da se on spremi, a mi vam dajemo recept koji će svima uspeti.

Sastojci:

1 šolja sočiva

1 crni luk

1 šargarepa

1 list lovora

1 čen belog luka

100 ml maslinovog ulja

so, biber

Priprema:
Šolju sočiva bi trebalo da potopite veče pre kuvanja u vodu i da ostavite da nabubri.

Crni luk sitno iseckajte i propržite na maslinovom ulju. Šargarepu isecite na kolutove ili na komadiće koje volite i dodajte sa malo soli. Ostavite da sve omekša nekih 10 minuta.

Oceđeno sočivo ubacite u šerpu sa lukom i šargarepom, dodajte lovorov list i sitno seckan čen belog luka kao i malo bibera. Nalijte vodom i ostavite da se krčka oko 45 minuta. Ukoliko primetite da je mnogo vode isparilo, dodajte još tako da uvek bude prst debljine iznad sočiva.

Naravno, jelo probajte pa u odnosu na ukus dodajte začine.

Prijatno!

telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti