Rogač u prahu se često koristi kao prirodni zaslađivač u pekarskim proizvodima- sladak je i ima jedinstven ukus. Plod sadrži mnogo kalcijuma, minerala važnog za zdravlje kostiju, koji takođe pomaže da vaše srce, nervi i mišići dobro funkcionišu. Dve kašike praha rogača imaju 42 mg kalcijuma. Gluten je protein koji se nalazi u pšenici, ječmu i raži. Kod nekih ljudi gluten pokreće njihov imuni sistem da napadne tanka creva. Ovo stanje se naziva celijakija. Ako imate celijakiju ili ste osetljivi na gluten, morate izbegavati hranu koja sadrži gluten. Rogač u prahu je bez glutena. Dobra vest i za one koji traže zamenu čokoladi je da rogač ne sadrži kofein.
Ako smo uspeli da vas prethodnim rečenicama ubedimo zašto je rogač dobar za zdravlje organizma, napravićete i ovaj kolač. Rogač je mediteranska biljka, najviše ga ima u Italiji, Španiji, Portugalu, a iz Dalmacije nam stiže starinski recept za ovaj kolač.
Mleveni rogač možete pronaći u zdravoj hrani ili bolje snabdevenim marketima.