Sa voćem kod dece ne treba preterivati

       
Foto: Kidivite

Kao ni sa čim drugim ni s voćem ne bi trebalo preterivati. 

Dečja nutricionistkinja Mendi Sačer za portal Babyology objasnila je kako je i u zdravlju ključna umerenost, pa tako i kada je u pitanju voće.

“Voće je super zdravo, ali i s njime možemo preterati”, objašnjava nutricionistkinja i dodaje kako bi roditelji trebalo da ciljaju na dva serviranja dnevno za decu.

Stvarni problem pojavljuje se kada voće počne da menjati drugu hranu ili kada se jede uz svaki obrok u danu. “Mnogo ljudi jede voće nakon svakog glavnog jela, ali važno je da se međuobroci i obroci odvoje. Fokusirajte se na proteine i povrće u obrocima, a voće ostavite za jutro ili poslepodne.”

Naglašava kako svako voće ima svoje dobrobiti, ali pravilo je birati ono koje prirodno ima manje šećera, poput bobičastog voća. Takođe je dodala kako je važno birati sveže, celovito voće umesto onog obrađenog na bilo koji način.

Neka voće bude ono najslađe u dečjoj ishrani. “Zaista je važno da se pobrinete da nije sve u ishrani vašeg deteta zaslađeno. Doručak ne sme biti pun meda ili voća, iza ručka ne sme uvek biti dezert, a večere ne bi nikada smele biti slatke.”

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments