Претрага
Close this search box.

Samo ovim zalivajte biljke i cvetaće kao pomahnitale, uvereni su stručnjaci

Foto: Pexels

Vaše biljke biće vam zahvalne.

Prema Kari Nesvig, koja je prvobitno pronašla ovaj savet u rasadniku East River, malo vode za kuvanje može biti upravo ono što je kućnim biljkama potrebno da bi najbolje zasijale.

Ohlađena, zaostala voda u kojoj ste kuvali povrće sadrži hranljive materije koje se ispuštaju iz hrane tokom kuvanja, a u zavisnosti od toga šta jedete, mogli biste na kraju snabdevati svoje biljke veoma cenjenim fosforom, azotom i kalcijumom.

Kada prokuvate hranu kao što su testenina, povrće, jaja ili krompir, mnogi od mikronutrijenata kao što su fosfor, azot i kalcijum se oslobađaju u vodu.

Zbog toga, nakon što se voda ohladi, ne samo da ćete svojim biljkama dati lepo piće, već će biljke dobiti i neko preko potrebno đubrivo iz hranljivih materija u vodi, prenosi 24sata.hr.

24sedam.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
angelina
25.06.2024 13:06

Probaću i ovaj recept, uz stazicu od kamena struganika, posle ovih tropskih dana cveće je počelo da mi boluje, tako da ću probati da ga ovom vodom oporavim.

Povezane vesti