Претрага
Close this search box.

SAMOSA Tradicionalno Indijsko jelo koje prija duši i telu, magija u svakom zalogaju

Foto: pexels

Krenuće vam voda na usta koliko je ukusno.

Potrebno je

  • 8 kora
  • 3 kuvana krompira
  • 1 šolja šargarepe sečene na kockice
  • 1 šolja graška
  • 1 crni luk sečen na kockice
  • 1 kašičica karija
  • pola kašičice kumina
  • so
  • biber

Priprema:

Na malo ulja izdinstajte crni luk, grašak i šargarepu, dok ne omekšaju. Dodajte zatim kumin, kari, so i biber. Sklonite s vatre i u tu smesu umešajte krompir prethodno malo izgnječen viljuškom. Ostavite smesu da se ohladi. Kore isecite na trake širine 5-6cm. Na ivicu trake stavite kašičicu nadeva te rolajte tračice u trougao. Na kraju zalepite s malo brašna i vode. Pržite u vrelom ulju.

trpeza.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti