Претрага
Претрага
Close this search box.

Sastojak za testo spas za biljke – Recept koji diže cveće iz mrtvih – brži rast, bolje cvetanje, jači koren

Pexels

Iskusni baštovani koriste rastvor od kvasca kojim poboljšavaju ne samo kvalitet biljke, već i zemljišta.

Naime, ukoliko vam cveće ne napreduje dobro, dovoljno je da primenite sledeći trik stručnjaka i samo posmatrajte kako će na proleće bujati.

Naime, kvasac u sebi sadrži vitamine B kompleksa, fitohormone i auksin, a svi ti sastojci i te kako prijaju biljka i posmešuju njihov rast i razvoj. Ova priodna prihrana daje cveću novi sjaj za vrlo kratak period. Dobijamo brži rast, bolje cvetanje, lepše listove i jači koren.

Nedostatak hranljivih materija u supstratu se ogleda u promenama na samim biljkama.Ako biljka sporo raste, neće da cveta, ima promene na listovima, koren se slabo razvija i slično, to su pokazatelji da joj nešto fali, te da je neophodna bolja njega. Kada je reč o cveću, obično se daje tečno đubrivo, poželjnije je da bude prirodno.

Foto: nsuzivo.rs

Rastvor od kvasca

Potrebno:

10 g kvasca

1 mala kašika šećera

1 litar vode

Sve sastojke sjediniti i dobro pomešati, a potom ostaviti da rastvor odstoji nekoliko sati. Pre nego što zalijete biljke, dobro ga promućkajte.

Stručnjaci savetuju da se uvek pravi svež rastvor, a biljke se njime dohranjuju na 10 do 15 dana, dok leti može i jednom nedeljno. Može se koristiti i za baštenske i za sobne biljke.

Informer

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti