Претрага
Close this search box.

SEZONA JE SLAVA, A OVO JE RECEPT ZA SARMU IZ RERNE Priprema je mnogo brža, a ukusom ne zaostaje za klasičnom

Foto: bonžur.com

Napravite sarmu na drugačiji način, bićete oduševljeni rezultatom. Slasna i fenomenalna, pravićete stalno.

Potrebno je

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 650 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 šoljica pirinča
  • 2 glavice crnog luka
  • 5 čenova belog luka
  • 4 komada suvog mesa (oko 300 grama)
  • 2 jaja
  • biber, suvi začin, so
  • 500 ml vode
  • 1 ravna kašika mlevene crvene paprike
  • 4 kašike pasiranog paradajza

Za zapršku

  • 2 kašike brašna
  • ulje

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Iseckajte crni luk na kockice a beli luk sitno, pa očistite listove kiselog kupusa od žila. Na ulju propržite crni luk. U zasebnu posudu stavite mleveno meso, beli luk, pirinač, so, jaja, i suvi biljni začin. Zatim dodajte prženi crni luk pa sve dobro promešajte. Stavite na svaki list kupusa po kašiku pripremljene smese, pa zavijte sarmu. Na dno vatrostalne posude naređajte nekoliko listova kupusa. Onda poređajte sarme, a između njih, stavite komade suvog mesa. Nalijte vodu, dodajte lovorov list pa poklopite posudu. Pecite 2 sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za to vreme, propržite na ulju 2 kašike brašna, pa dodajte mlevenu papriku, promešajte i dodajte pasirani paradajz. Sipajte dve šolje vode i kuvajte par minuta. Na kraju, prelijte sarme pa ih vratite bez poklopca, u rernu, smanjite temperaturu na 180 stepeni, i dopecite ih još 20 do 30 minuta.

trpeza.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti