U toplim danima, možete da se osvežite kupovnim sladoledom, ili da izaberete bolju varijantu i da sami napravite domaći sladoled. Brzo se pravi, zdraviji je, a što je najbolje od svega ima pun ukus voća, a možete da koristite bilo koje drugo voće po želji.
- 150 g jagoda
- 10 g šećera u prahu
- 50 ml vode
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
U činiju dodajte jagode, šećer u prahu i vodu, pa sve izmiksajte da dobijete kašu. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini. U kalupe za sladoled sipajte smesu do polovine kalupa. Zamrznite na neka 2 sata. Za to vreme umutite slatku pavlaku da dobijete gust šlag. Kada se sladoled zaledio uz pomoć šprica ili kašičice dopunite kalupe do kraja pavlakom. U svaki zabodite po štapić, pa vratite u zamrzivač na 3 sata. Nakon toga pažljivo izvucite sladoled iz kalupa i spreman je za jelo.
Stvarukusa/mondo