Претрага
Претрага
Close this search box.

Slavska salata sa piletinom i kuvanim jajima: Služi se kao predjelo i oduševljava sve goste

Foto: YT/printskrin

Počinje sezona krsnih slava, a to je uvek dobra prilika da goste iznenadimo nekim dobrim jelom. Evo jednog predloga za slavsku salatu:

Sastojci:

  • 300 g pilećeg filea
  • 10 pečuraka
  • 3 jajeta
  • 150 g tvrdog sira
  • 1 crni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • 50 g peršuna i mirođije
  • majonez po ukusu
  • krastavac za dekoraciju
  • 3-4 kašike sirćeta
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

Skuvajte jaja i piletinu, a u tiganju propržite iseckane pečurke i crni luk. Zatim jaja i sir izrendajte, a meso iseckajte što sitnije. U majonez dodajte rendani beli luk, pa posolite i pobiberite. Na tacnu stavite par listova zelene salate (ne mora, služi samo za dekoraciju), pa preko stavite okrugli obruč. Na dno sipajte tanak sloj majoneza, pa preko stavite usitnjeno belo meso. Zatim premažite još jedan sloj majoneza, pa stavite jaja i seckani prešun i mirođiju. Premažite majonezom, pa poređajte ispržene pečurke sa crnim lukom. Poravnajte, pa preko sipajte rendani sir. Premažite poslednji sloj majoneza i pokrijte providnom folijom. Ostavite u frižideru celu noć. Pomešajte so, sirće i šećer, pa prelijte krastavac koji ste isekli na tanke kolutove. Dobro promešajte da svaki kolut upije malo tečnosti. Poređajte krastavac preko i ostavite u kuhinji sat vremena pre nego što poslužite.

Opanak.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti