Претрага
Close this search box.

Slavski desert bez premca! Posni čokoladni kolač sa višnjama – recept koji oduševljava sve domaćice

Foto: elements.envato.com

Posni čokoladni kolač sa višnjama je ukusan i osvežavajući desert koji će zadovoljiti svačiji ukus, bez obzira na to pravite li posnu trpezu ili jednostavno želite da uživate u nečemu laganom i zdravom.

Jednostavno se priprema, a evo šta vam je sve potrebno za ovaj savršeni kolač.

Sastojci:

  • 480 g brašna
  • 250 g šećera
  • 300 g višanja bez koštica
  • 200 ml soka od višanja
  • 2 kašičice instant kafe razmućene u 250 ml vode
  • 1 banana
  • 230 ml ulja
  • 60 g kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica sirćeta
  • vanilin šečer, prstohvat
  • prstohvat soli

Priprema:

Kako biste napravili ovaj kolač prvo uključite rernu na 190 stepeni. Razmutite instant kafu i prohladite je. Prosejte brašno. Prvo pomešajte sve suve sastojke. Zatim prelijte sodu sirćetom, dodajte sok od višnje, prohlađenu kafu i ulje. Pomešajte tečne i suve sastojke, pa sve dobro umutite mikserom.

Podmažite posudu za pečenje uljem i pospite brašnom. Sipajte polovinu testa u tepsiju. Oljuštite bananu i tanko naseckajte. Na testo poređajte višnje i bananu. Odozgo sipajte drugi deo testa. 

Stavite rešetku u rernu na sredinu. Pecite kolač 35-45 minuta, čačkalica bi trebalo da bude suva. Pustite da se ohladi pa servirajte.

informer.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti