Претрага
Close this search box.

Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti

Foto: elements.envato.com

Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti

Složenac od tikvica i krompira je jelo koje ćete obožavati ovog leta, sigurni smo u to, jer je prosto neodoljivo! Ide sjajno i uz ribu i uz meso, ali većina ga jede kao poseban obrok, ne želeći da im bilo šta kvari ovaj savšren ukus.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 300 g tikvica
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 luk ili tri mlada luka
  • 50 g narendanog kačkavalja
  • 100 ml mleka
  • 1 kašika glatkog brašna
  • 1 čen belog luka
  • so
  • sveže mleveni biber
  • muškatni oraščić
  • majčina dušica

Priprema:

Krompir oljuštite i iseći na kolutove što tanje. Tikvice dobro operite i neoljuštene ih, takođe, izrežite na kolutiće.

Podmažite puterom vatrostalnu činiju i u nju složite krompir i tikvice – naizmenično. Potom iseckajte luk na kolutove i poređajte odozgo. Zatim sve pospite majčinom dušicom.

Razmutite brašno u mleku, dodajte pavlaku, sitno naseckan beli luk, so, biber i narendani muškatni oraščić. Dobijenom semsom prelite krompir i tikvice.

Pecite na 200°c oko pola sata da povrće omekša. Zatim izvući iz rerne i posmite jelo narendanim kačkavalje, pa vratite u pećnicu na još petnaestak minuta.

stil.kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti