Претрага
Претрага
Close this search box.

ŠOK IZJAVA Evo kada bi deca trebalo da počnu da koriste VEŠTAČKU INTELIGENCIJU kako ne bi postali IZGUBLJENA GENERACIJA RADNIKA

Foto: Pixabay

Da deca ne bi postala izgubljena generacija radnika, stručnjak je preporučio roditeljima da ih nauče da koriste veštačku inteligenciju sa samo šest godina!

Ed Brusard, generalni direktor Tomoro AI, istakao je za Dejli mejl da roditelji treba da dozvole svojoj deci da koriste čet-botove kao što je ChatGPT da prave zabavne igre, prilagođene priče zasnovane na njihovim idejama i da pronađu odgovore na određena pitanja koja često postavljaju.

On je podelio i druge veštine koje će deci biti potrebne, kao što su sposobnost razmišljanja bez interneta i fokusiranje na poslove koji trenutno ne postoje.

-Poslodavcima budućnosti će biti potrebni korisnici veštačke inteligencije, za brži, bolji i pametniji rad. Ali, ne možete očekivati da će vaša deca prihvatiti AI osim ako sami ne budete uzor- naglasio je on i dodao:

-Internet je umanjio vrednost i potrebu da se pamte stvari, čak i stvari koje su jednostavne kao put do kuće od kuće njihovog prijatelja. Jedan od problema koje će AI doneti je to što prevazilazi samo davanje informacija i zapravo može da zameni razmišljanje mnogih ljudi, kreiranjem prilagođenih odgovora na vrlo konkretna pitanja. Kako deca usvajaju AI alate, važno je da ih naučimo i kako da razmišljaju, a ne da sve to razmišljanje prepustimo veštačkoj inteligenciji. Možete pomoći svojoj deci tako što ćete podsticati njihovu radoznalost u svetu. Kad god vaša deca pitaju kako nešto funkcioniše ili zašto, pratite nit, koristite JuTjub, Gugl ili čak ChatGPT da biste počeli da istražujete kako to funkcioniše. Razumevanje kako svet funkcioniše biće od vitalnog značaja u budućnosti jer sve više i više posla obavlja AI i ljudima će biti potrebno znanje da razumeju i izazovu rezultate AI sistema.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti