Претрага
Претрага
Close this search box.

SPUŠTAJTE DASKU Vodoinstalater otkriva koja bića su sposobna da se probiju uz cevovod i u kupatilo, a neka su SMRTONOSNA

Čišćenje/Kupatilo
Foto: Pexels

Kao da nema dovoljno razmišljanja o tome kada idete na odmor- od pasoša do putnog osiguranja, a onda je vodoinstalater dodao još jednu stavku na kontrolnu listu primetivši koje životinje mogu da se popnu u toalet.

Majk Fluk, vodoinstalater, napominje za Dejli mejl, da nije neuobičajeno da pacovi uđu u toalet, jer su sposobni da plivaju.  Ali, oni su daleko od jedinih članova životinjskog carstva koji mogu da uđu u vašu toaletnu šolju, a neki su potencijalno smrtonosni.

Gušteri

Manje bube mogu privući guštere. Područja sa velikom populacijom guštera su najviše ugrožena, posebno leti kada ih privlači voda. Održavanje toaletne šolje što je više moguće čistom odvratiće bube koje privlače guštere.

Otrovni pauci

U zemljama sa opasnim paucima, važno je da proverite da li u toaletu ima pauka pre nego što sednete. Pauci ne moraju nužno da uđu kroz odvode, oni takođe ulaze kroz prozore i pukotine u ciglama, tako da ne postoji lak način da ih zadržite podalje. Neki pauci mogu da žive pod vodom više od 24 sata.

Bubašvabe

Žohari mogu da prenesu bolest, jer nose velike količine bakterija. Privlače ih kupatila, jer uspevaju u toplim, vlažnim sredinama. Održavanje toaleta čistim je dobar način da ih odvratite, a nepovratni ventil će ih sprečiti da koriste cevi za pristup.

Žabe

Žabe mogu lako da se kreću po cevima, jer su vodozemci i iako nisu štetne, nisu poželjni gosti kupatila. Nepovratni ventil bi rešio ovaj potencijalni problem.

Pacovi

Pacova ima u izobilju u kanalizaciji i dobro plivaju. Pacovi su sposobni da se brzo penju i da se savijaju u malim prostorima. Oni mogu da zadrže dah do tri minuta i vešti su u pronalaženju vazdušnih džepova u U-zavojima. Povrh svega, pacovi takođe imaju snagu da podignu zatvoreni poklopac toaleta – tako da zatvaranje poklopca neće sprečiti ove nepozvane goste da uđu u vaš dom.

Zmije

U kanalizaciji ima zmija, često pobeglih ili napuštenih kućnih ljubimaca. Malo je verovatno da će zmija ući u vaš toalet, ali to se dogodilo, i to uopšte nije neuobičajeno u nekim zemljama. Zmije su privučene gde god da plen ide, pacovi su očigledni, pa ih na kraju mogu pratiti do toaleta. Oni, takođe, mogu biti privučeni kada su žedni, tako da su letnji meseci veći rizik kada je vodu teže pronaći.

KAKO ZAUSTAVITI ŽIVOTINJE DA UĐU U WC

Nepovratni ventil zaključava štetočine iz vašeg doma i sprečava ih da koriste vaše cevi kao pristup za ulazak. Instalacija jednog je jednostavan posao i može ga lako postaviti profesionalac.

Funkcioniše tako što se cev zatvara poklopcem, osiguravajući da ništa drugo ne može da putuje kroz cevi. Rešetke za odvod vode takođe mogu biti korisne u sprečavanju glodara da pristupe vašim cevima.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti