Претрага
Претрага
Close this search box.

SREĆAN POČETAK DECEMBRA Bebe rođene u ovom mesecu imaju najviše šanse za DUGOVEČAN ŽIVOT

Foto: Pexels

Ako vaša beba stiže u poslednjem mesecu u godini, smatrajte da su od rođenja srećnici! U decembru se najmanje rađaju deca (24. i 25. je najređi rođendan), pa su ove bebe posebne od rođenja. 

Foto: Pexels

Deca rođena zimi su krupnija

Posmatrajući statistiku, naučnici su utvrdili da su deca rođena u zimskim mesecima duža nego ona rođena leti. Do svoje šeste, sedme godine, zimska deca su teža, viša i imaju veći opseg glave od svojih vršnjaka rođenih u druga godišnja doba.

Jednostavno buđenje i rano spavanje

Istraživanje koje su napravila italijanski i španski univerziteti pokazuju da ljudi koji su rođeni u decembru imaju veću verovatnoću da budu jutarnji tipovi za razliku od onih koji su rođeni leti. Druga istraživanja pokazuju da deca koja su rođenja u ovom mesecu obično idu ranije na spavanje.

Često su levoruki (naročito dečaci)

Dečaci koji su rođeni u poslednjem mesecu u godini imaju veliku verovatnoću da će biti levoruki, pokazuje istraživanje sa Univerziteta u Beču. Istraživanje u kojem je učestvovalo 13.000 odraslih ljudi, 7,5 posto žena i 8,8 posto muškaraca je bilo levoruko. Kada su gledali datum rođenja otkriveno je da je većina levorukih muškaraca rođena između 1. novembra i 1. januara.

Foto: Pexels

Najbolje šanse za dug život

Decembarske bebe imaju najbolje statističke šanse za dug život, a to znači da dožive više od 100 godina.

Najčešće su stomatolozi

Prema popisu u Velikoj Britaniji istraživači su otkrili da postoji velika šansa da deca koja su se rodila u decembru postanu stomatolozi, objavio je Gardijan.

nsuzivo.rs

 

 

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Boris
01.12.2023 13:58

Nas sin je rodjen 24-og Decembra a nasa cerka 25-og Decembra. Desnjaci su a sta ce biti, videce se 🙂

Povezane vesti