Претрага
Претрага
Close this search box.

Stručnjaci otkrili u koje je doba dana najbolje kupovati cipele

Foto: iStock/GettyImages

Stopala se menjaju tokom dana i postaju duža i šira kako dan odmiče. Zato stručnjaci kažu da je najbolje kupovati cipele popodne nego ujutro.

Nemačka kampanja za zdrava leđa (AGR) poziva potrošače da izbegavaju kupovinu cipela u pogrešno doba dana jer to može negativno uticati na njihovu udobnost i, što je još važnije, između ostalih problema dovesti i do bolova u leđima. Takođe je dobra ideja imati iste čarape koje ćete najčešće nositi s cipelama, prema smernicama britanske Nacionalne zdravstvene službe.

Dobra cipela će omogućiti prirodno savijanje stopala i mekoću na kritičnim mestima poput pete. Ako nosite uloške zbog ravnih stopala ili drugih komplikacija, nije loše poneti ih sa sobom u prodavnicu radi probe. Trebalo bi da birate samo cipele s ulošcima koji se mogu izvaditi kako biste ih mogli da ih zamenite svojim medicinskim ulošcima.

Po pitanju veličine obuće, lekari kažu da bi trebalo da imate dovoljno prostora na vrhu cipele- barem koliko je širok jedan prst. Prstima je potreban dodatan prostor kako bi mogli da klize napred kada hodate nizbrdo. Takođe je važno da peta u cipeli stoji čvrsto.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti