Претрага
Close this search box.

SVAKA DOMAĆICA DANAS SPREMA IVANJDANSKI KOLAČ Za sreću i zdravlje porodice napravite slatkiš od kajsija

Foto: printscreen

Ivanjdanski kolač je poslednjih godina modernizovan, odnosno recept je izmenjen ali je i dalje preukusan.

Kajsije prvo operite i očistite (300 grama). U svaku polovinu stavite jedno jezgro oraha. Pleh obložite papirom za pečenje. Ređajte kajsije okrenute ka dole, pospite ih šećerom po vrhu, a preko običnog belog kristal šećera stavite jedan vanilin šećer.

Belanca odvojite od žumanaca, umutite četiri belanca sa prstohvatom soli. Tokom mućenja dodajte šećer. Kada ste umutili dodajte žumanca i izjednačite ih sa belancima. Brašno (70 grama) pomešano sa 70 grama griza i pola praška za pecivo prosejte direktno u smesu.

Sjedinite ponovo sve kašikom i dodajte ulje (70 mililitara). Jogurt i mleko (po 100 mililitara) pomešajte i sipajte zajedno. To vam je biskvit koji ćete preliti preko kajsija.

Rernu uključite na 180 stepeni. Kolač vadite tako što stavite tacnu preko kolača i obrnete ga.

alo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Zorana
07.07.2023 23:57

Dragi Boze svaki pravoslavac zna da je 7 juli post te ovaj kolac nije Ivanjski

Gost
Slađa
08.07.2023 13:08
Odgovori  Zorana

Upravo tako!!!

Povezane vesti