Foto: Shutterstock

Ako redovno pijete kafu, možda će vas zanimati rezultati nedavne studije. Otkrivene su veze između omiljenih napitaka i drugih izbora. Šta omiljena kafa govori o ličnosti?

Konkretno, istraživanje je otkrilo značajne razlike između onih koji piju ledenu i toplu kafu u pogledu njihovih tipova ličnosti, kao i navika u prevozu, omiljenog mleka, pa čak i muzičkog ukusa.

Studija koju je pokrenula Califia Farms, uz pomoć kompanije OnePoll, sprovedena je na uzorku od dve hiljade ljubitelja kafe. Svi ispitanici svakodnevno naručuju napitke od kafe bez ograničenja u izboru.

U proseku, oni kojima najviše prijaju hladni napici i ledena kafa po pravilu vole sunčano vreme (40%), da gledaju naučno-fantastične emisije poput Unsolved mysteries (37%) i vrlo verovatno pripadaju generaciji Z (40%), zaključili su autori studije.

U međuvremenu, oni kojima je omiljena kafa topla mahom su ekstrovertni (40%), više vole oblačno vreme (36%), ljubavne humoristične serije poput Schitt’s Creek (33%), slušaju Tejlor Svift (24%) i bumeri su. Ispostavilo se da 94% ljudi starijih od 56 godina više vole šoljicu vruće kafe.

Kada je reč o putovanju, oni koji najradije biraju ledenu kafu verovatno su avanturistički nastrojeni, i vole tim povodom da se oglašavaju na društvenim mrežama. Sa druge strane, ljubitelji tople kafe manje putuju i preferiraju društvene mreže s naglaskom na test komponentu.

38% onih koji piju ledenu kafu insistira na dodavanju biljnog mleka, pri čemu preovladavaju bademovo i ovseno, u odnosu na druge opcije biljnog mleka. U međuvremenu, 40% onih koji piju toplu kafu odlučuje se za klasično mleko životinjskog porekla.

Inače, 59% ispitanika reklo je da im je pandemija uveliko poremetila navike ispijanja kafe, dok je 46% učesnika reklo da ih je karantin primorao da više eksperimentišu s kafom kod kuće, dodajući joj led ili alternativno mleko, savladavajući nove načine pripreme.

Postoji i određena povezanost između željene temperature napitka od kafe i znakova zodijaka. Dakle, zemljani i vatreni znaci više vole toplu kafu, dok vazdušni i vodeni znaci preferiraju hladnu kafu.

citymagazine.danas.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
JJ@1312
05/05/2022 11:26

Koji li je stručnjak ovo izmislio XD veze sa životom nema