Претрага
Close this search box.

Svako ko je probao ova 3 DOMAĆA SLADOLEDA, više kupovne nije okusio: Prave se munjevitom brzinom, a ukus je čaroban

Foto: elements.envato.com

Donosimo najbolje domaće recepte za 3 vrsta sladoleda, sigurni smo da ćete uživati u njihovim ukusima tokom celog leta!

Jedna od najomiljenijih poslastica tokom vrelih letnjih dana je upravo sladoled, a veruje se da je receptura nastala još u drugom veku pre nove ere. U početku je bio samo desert vladara, dok Marko Polo nije doneo u Italiju osnovni recept sa Dalekog istoka. Iako je u početku ovaj slatkiš konzumirala samo svetska elita, od 1660. postaje dostupan svima, a fabričko pravljenje počelo je u Americi 1851. godine.

Sladoled od jogurta

Sastojci:

  • litar jogurta
  • 3 čaše šećera
  • 2 čaše mleka
  • 1 kisela pavlaka
  • 200g šlaga

Priprema:

U posudu sipajte jogurt i šećer. U drugoj posudi umutite šlag sa mlekom i dodajte pavlaku. Te dve smese sastavite i promešajte, te odložite u zamrzivač da se zaledi. Ukoliko želite da napravite voćni sladoled u smesu možete dodati i voće po vašem izboru. Takođe, možete dodati i čokoladne bombonice, mrvice omiljenog keksa ili bilo šta drugo što zamislite, tako od jedne smesem možete dobiti puno različitih ukusa.

Najbolji domaći sladoled od čokolade

Sastojci:

  • 1 litar gustog jogurta
  • 1 šolja šećera
  • 500 ml mleka
  • 300 g šlaga u prahu
  • 200 g čokolade
  • 2 kašike kakao praha

Priprema:

Šlag umutite sa mlekom da dobijete čvrst sneg, a jogurt pomešajte sa šećerom. Obe mase sjedinite u dubljoj posudi. Čokoladu izlomite pa rastopite na pari. Zajedno sa kakao prahom dodajte u smesu od jogurta i šlaga, pa sve lepo izmešajte. Pokrijte folijom i stavite u zamrzivač da se stegne, najmanje 3 sata. Kada izvadite iz zamrzivača, možete da servirate u činijama za sladoled ili kornetima i pospete mlevenim orašastim plodovima po želji.

Foto: elements.envato.com

Neodoljivi sladoled od vanile

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 1 vanilin šećer
  • 5 kašika šećera
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica arome vanile
  • preliv po izbiru (topljena čokolada, karamela, sezonsko voće)

Priprema:

Razbiti 3 jaja, a zatim odvojiti žumanca od belanca. U činiju sa žumancima dodati 1 vanilin šećer, a zatim kuvati žumanca na pari. Nakon što ste ih skuvali, ostavite da se malo prohlade, a zatim stavite u frižider. Za to vreme umutite belanca sa 5 kašika šećera. Kad dobijete sneg penu sjedinite sa smesom od žumanaca. obro ih umutite. U drugu činiju umutiti 300 ml pavlake za kuvanje. Dodati malo arome od vanile. Sjediniti dobro obe smese, a zatim razliti u posudu koja je praktična za zamrzivač. Ostavite sladoled da se zamrzne, a zatim ga servirajte u kuglama sa prelivom po želji. Možete istopiti malo čokolade, napraviti karamel sos ili jednostavno naseckati malo sezonskog voća.

stil.kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti