Fenomenalni desert rashladiće vas u trenu, a sočan i sladak.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 100 g šećera
- kašičica praška za pecivo
- 150 g otopljenog putera
Za fil
- 200 ml kisele pavlake
- 100 g šećera
- dve kašičice vanilin šećera
- konzerva kompota od breskve
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodajte otopljeni puter pa dobro sjedinite. Malu lopticu testa odvojite, a od ostatka izlijte koru u kalupu. Stavite u frižider da se prohladi. Iz konzerve kompota odlijte sok. Pavlaku pomešajte sa šećerima, dodajte konzervu kompota pa sjedinite dobro. Od odvojenog testa napravite trakice. Rasporedite preko fila da dobijete”šuplju” koru odozgo. Pecite tart 25-30 minuta. Prijatno!
trpeza.alo