Претрага
Close this search box.

TIGAR TORTA Očaravajuća poslastica u spoju keksa i čokolade, a zbog izgleda će je obožavati deca

Foto: Pixabay

Fenomenalna poslastica interesantnog izgleda oboriće s nogu sve koji je budu probali.

Potrebno je

  • 600 ml mleka
  • 2 kesice čokoladnog pudinga
  • 6 kašika šećera
  • 100 g putera
  • 300 g keksa
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Puding pomešajte sa praškom za pecivo. Odvojite 12 kašika mleka pa pomešajte sa mešavinom za puding. Ostatak mleka zakuvajte na tihoj vatri. Kad provri, dodajte 50 g čokolade, pa kad se otopi, dodajte umućen puding. Kad postane gust skinite sa šporeta i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite da se malo prohladi pa dodajte puter i umutite. Umešajte izlomljen keks pa promešajte i prebacite u kalup. Napravite čokoladnu glazuru otapanjem čokolade i ulja. Tortu prelijte čokoladnom glazurom i ostavite sat vremena u frižideru da se hladi. Na kraju, pospite komadićima keksa i čokolade. Bon appetit!

trpeza.alo.rs

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
veca
31.07.2024 14:12

Slika ne pokazuje ovaj kolac sto ste napisali recept.

Gost
Плетиво
01.08.2024 01:38

Какая сад прашак за пециво?! Чему он служи у овом рецепту?!

Gost
Ljiljana
04.08.2024 10:03

Ovo nema veze sa slikom ,niti prepis ,ninamirnice .
Nisam nikad čula da se stavlja prašak za pecivo u puding prilikom kuvanja .
Ali…….???!!!!!

Povezane vesti