Fenomenalna poslastica interesantnog izgleda oboriće s nogu sve koji je budu probali.
Potrebno je
- 600 ml mleka
- 2 kesice čokoladnog pudinga
- 6 kašika šećera
- 100 g putera
- 300 g keksa
- 150 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
Puding pomešajte sa praškom za pecivo. Odvojite 12 kašika mleka pa pomešajte sa mešavinom za puding. Ostatak mleka zakuvajte na tihoj vatri. Kad provri, dodajte 50 g čokolade, pa kad se otopi, dodajte umućen puding. Kad postane gust skinite sa šporeta i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite da se malo prohladi pa dodajte puter i umutite. Umešajte izlomljen keks pa promešajte i prebacite u kalup. Napravite čokoladnu glazuru otapanjem čokolade i ulja. Tortu prelijte čokoladnom glazurom i ostavite sat vremena u frižideru da se hladi. Na kraju, pospite komadićima keksa i čokolade. Bon appetit!
trpeza.alo.rs
Slika ne pokazuje ovaj kolac sto ste napisali recept.
Какая сад прашак за пециво?! Чему он служи у овом рецепту?!
Ovo nema veze sa slikom ,niti prepis ,ninamirnice .
Nisam nikad čula da se stavlja prašak za pecivo u puding prilikom kuvanja .
Ali…….???!!!!!