Претрага
Close this search box.

TIRAMISU SA SLATKOM PAVLAKOM: Recept za POČETNIKE, evo kako da napravite predivan kolač za MANJE OD 10 MINUTA

Foto: elements.envato.com

Tiramisu je čuveni italijanski desert napravljen od piškota i kafe.

Zbog neponovljivog ukusa lako je osvojio ceo svet. Ukoliko želite da zasladite dan upravo ovim kolačem, a niste mnogo vešti u pripremanju, isprobajte recept za početnike. Potrebno vam je samo nekoliko minuta za pripremu.

Sastojci:

5 kašičica instant kafe250 g tople vode

4 kašike ruma ili razblaženog ekstrakta

500 g slatke pavlake ili šlaga iz kesice

250 g šećera u prahu

600 g kisele pavlake

315 g piškota (oko 40 komada)

kakao u prahu za dekoraciju

Foto: Pixabay.com

Priprema:

U manju posudu dodajte kašičicu instant kafe, dodajte 2 kašike tople vode. Promešajte da se zrnca otope. U drugu, veću posudu stavite preostale 4 kašičice instant kafe, ulijte 250 g vode, i takođe promešajte.

U veliku posudu, koja će vam služiti za namakanje piškota, dodajte 2 kašike ruma i promešajte. U veliku plastičnu posudu ulijte slatku pavlaku ili šlag iz kesice. Umutite mikserom da se zgusne. Dodajte šećer u prahu i nastavite da mešate mikserom na jačoj brzini dok ne dobijete šlag. Dodajte kiselu pavlaku i kratko ga umešajte mikserom. U krem dodajte otopljenu smesu kafe i vode (iz manje činije) i 2 kašike ruma. Ponovo kratko izmiksujte da se sve sjedini. Namočite svaku piškotu u rastvor vode, ruma i kafe koju ste prethodno pripremili i složite ih u posudu za kolače. Rasporedite ih tako da prekriju dno posude. Nanesite polovinu krema na piškote, ravnomerno je rasporedite i zagladite.

Ponovite postupak s piškotama. Umočite svaku u rastvor s kafom i rumom i poređajte ih tako da prekrijete svaki deo krema. Premažite piškote ostatkom krema i poravnajte. Ostavite tiramisu u frižideru najmanje šest sati, da se stegne. Pre služenja celu poslasticu pospite kakaom u prahu.

Kurir.rs/Grazia

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti