Odličan savet za ekonomičan porodični ručak, koji je pritom i veoma zdrav, a evo kako izgleda gozba za tri osobe za samo 298 dinara.
Recept za varivo sa crvenim sočivom
Potrebno je:
– 15 ml masinovog ulja – 22 dinara
– 50 g crni luk – 4 dinara
– 100 g šargarepa – 6 dinara
– 300 g pileće grudi – 195 dinara
– 500 ml bujona – 20 dinara
– 150 g sočiva – 52 dinara
– So, biber, peršun, kurkuma
Priprema:
Zagrejati na umerenoj temperaturi ringle maslinovo ulje, upržiti sitno seckani luk, rendanu šargarepu uz dodavanje vode. Kada povrće omekša dodati meso isečeno na kockice i upržiti ga dok ne promeni boju. Zatim dodati sočivo i bujon (ili vodu) – dodavanjem tečnosti, regulišite gustinu po svom ukusu.
Kuvati 15 minuta od dodavanja sočiva, pred sam kraj začinite po ukusu solju, biberom, peršunom i kurkumom. Servirajte uz integralni hleb i svežu salatu po želji.
blic.rs