Tri leće sa pistaćima zadržavaju svoju sočnu, mekanu prepoznatljivu teksturu, ali dodaju potpuno novi ukus
Kažu da je najmagičniji spoj kada se pomeša tradicija i inovacija, stoga će vas ovaj recept zasigurno oduševiti.
Sastojci:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- vanilin šećer
- 150 g brašnap
- ola vrećice praška za pecivo
- 500 ml slatke pavlake
- 800 ml mleka + 6 kašičica šećera
- kašičica kreme od pistaća + kašičica slatke pavlake
- 90 g usitnjenih pistaća
Priprema:
Odvojite belance od žumanceta. Šest belanaca umutite u čvrsti sneg, dodajte 150 g šećera i vanilin šećer pa mutite sve dok se šećer ne otopi.
Dodavajte jedno po jedno žumance, mutite najmanjom brzinom. Pomešajte 150 g brašna i pola vrećice praška za pecivo, pa polako dodajte u smesu s jajima – smesma mora biti prozračna.
Izlijte u kalup dimenzija 20 puta 30 cm, pa pecite oko 20 minuta u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni.
Biskvit prohladite pa izvadite iz pleha. U pleh sipajte 500 ml slatke pavlake, vratiti koru u pleh, pa na to stavite pavlaku i zalijte s 800 ml mleka koje ste pomešali sa šest kašičica šećera.
Krem od pistaća razmutite s malo mleka, pa premazati preko natopljenog biskvita.Ukrasiti s komadićima pistaća.
Prijatno!
ona.rs