Претрага
Претрага
Close this search box.

TRI nehirurška načina za smanjenje VIDLJIVOSTI STRIJA

Foto: Pexels

Devedeset posto žena koje su bile trudne ima strije, a kod sedamdeset posto ljudi strije se razvijaju tokom puberteta.

Pošto strije nikada ne nestaju, većina ljudi, ma koliko ih dobro sakrila, negde ima strije, koje nastaju kada se koža rasteže brzom brzinom. Koža je prirodno elastična.

Foto: HuffPost UK

Proizvodi za samopotamnjivanje

Druga opcija za ljude koji žele da smanje pojavu strija je da investiraju u neke dobre proizvode za samopotamnjivanje. Strije stare više od nekoliko godina mogu se prikriti ovim losionima, od kojih neki traju i do tri nedelje i mogu da izdrže brojne tuševe.

Novije strije su malo nepredvidljivije – što su strije novije, to će manje losiona apsorbovati, tako da bi mogle da se istaknu u odnosu na ostatak vašeg tek preplanulog tela. Da biste maksimalno iskoristili kremu za sunčanje, obavezno operite i uradite piling tela pre nanošenja kreme ili spreja. I polako laktove, kolena i gležnjeve, koji mogu drugačije da reaguju na losione od drugih delova tela.

Dermatološki tretmani

Najbliža stvar operaciji kada je u pitanju smanjenje pojave strija je mikro-dermoabrazija. Dostupna u brojnim banjama, kao i u ordinaciji vašeg dermatologa ili plastičnog hirurga, mikro-dermoabrazija koristi minerale nalik pesku za poliranje i piling gornjeg sloja kože.
Istraživanja su pokazala da je mikrodermoabrazija efikasna za minimiziranje strija i drugih ožiljaka na telu. Takođe se može koristiti za smanjenje pojave finih linija i bora koje postoje u gornjim slojevima kože. Međutim, možda ćete morati da prođete više tretmana pre nego što počnete da vidite prednosti mikrodermoabrazije.

Suvo četkanje

Suvo četkanje specifičan je oblik limfne drenaže. To je ajurvedska praksa koja zahteva četku s gustim vlaknima. Pre nego što se istuširate, četkajte celo telo pokretima nagore. Što se tiče strija, suvo četkanje zapravo može pomoći da se omekšaju masne naslage koje se nalaze ispod vaše kože te da se ravnomernije rasporede. Još važnije, ako održavate svakodnevnu rutinu suvog četkanja, vaša će koža proizvoditi višak kolagena, a izgled vaših strija dramatično će se smanjiti.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti