Претрага
Претрага
Close this search box.

Tri razloga zašto vam se u životu stalno ponavljaju isti problemi: Evo kako da PREKINETE NEGATIVAN NIZ i pronađete izlaz

Foto: The Economic Times

Da li ste se u životu suočili sa istim problemom iznova? Postoje izazovi koji se stalno vraćaju i sa kojima se ponovo suočavamo, kao da smo u začaranom krugu iz koga je teško pronaći izlaz. U takvim trenucima može se čak činiti da ih bukvalno “privlačite”, ali zapravo je često stvar u vašim mislima, načinu percepcije i (ne)činjenja.

Saznajte koje 3 uobičajene navike koje dovode do ponavljanja istih problema u vašem životu iznova:

1. Stalno žaljenje na problem bez akcije – Žaleći se na probleme sa leđima, na lošu vezu ili nepovoljnu komunikacija sa šefom na poslu, dobijate podršku svog okruženja i redovno imate o čemu da razgovarate. Teme za diskusiju poput ove izazivaju zavisnost i počinjete da ponavljate negativne situacije u svom životu jer jednostavno osećate potrebu da podelite te negativne priče. Sve dok se stalno žalite na svoje probleme, bez bilo kakve akcije, njihov broj neće prestati da se smanjuje. Žaljenje nas često sabotira da promenimo fokus i pronađemo rešenje.

2. Opsesivne misli o problemu – Što više brinete o činjenici da postoji problem, manje vremena se fokusirate kako da ga rešite. Kada primetite da ste opsednuti problemom i pod uticajem emocija, strah blokira vaše kapacitete koji mogu pomoći da dođete do rešenja. Gledajte film, idite u šetnju, čitajte knjigu, budite kreativni, pronađite način da se opustite i ne razmišljate stalno o problemu. Na taj način mnogo lakše možete doći do rešenja.

3. Negativno razmišljanje – Naši postupci mogu uticati na naše emocionalno stanje, i obrnuto. Naše akcije ne samo da odražavaju ono što osećamo iznutra, već imaju i moć da to promene. Na primer, možda ste čuli da kada se osećate loše, možete da “naterate” osmeh da vam malo olakša raspoloženje. Promena raspoloženja će promeniti naše ponašanje i obrnuto. Dakle, menjajući svoje ponašanje u odnosu na problem, menjamo način na koji se odnosimo prema njemu, a onda se problem drugačije manifestuje u našoj stvarnosti.

Izvor: Sensa

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага