Претрага
Close this search box.

TURSKI DESERT IZ TIGANJA Gotov začas, a ukusan kao da ste se trudili satima

Foto: Printscreen

Sladak i solačan, ovakav do sada niste jeli, zato najbolje napravite duplu meru.

Za testo:

  • 1 čaša griza
  • 1,5 šolje tople vode
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica brašna
  • 1 pakovanje praška za pecivo
  • so

Za sirup:

  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša vode
  • 1 kriška limuna

Za punjenje:

  • mocarela
  • sir čedar

Za dekoraciju:

  • pistaći

Priprema

U jednoj posudi pomešajte griz, mlaku vodu, suvi kvasac, šećer i brašno. Mikserom dobro sjedinite pa dodajte prašak za pecivo. Dobro promešajte i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da odstoji 15 minuta, a za to vreme pravite sirup. U šerpicu sipajte šećer i vodu i dobro promešajte. Dodajte kašiku limuna i ostavite da se kuva 5 minuta, zatim skinite sa ringle. Zatim narendajte sireve. U dubljem tiganju, na 2 kapi ulja, pecite polovinu smese za testo, sve dok ne dobije blago zlatnu boju. Ponovite postupak i za drugu polovinu testa. U zasebnom tiganju zagrejte ulje, ubacite pečenu polovinu, pa je pospite rendanim sirevima. Poklopite drugom polovinom testa. Pecite 5 minuta na tihoj vatri. Pečeno testo izrežite na trouglove i preijte pripremljenim, šećernim sirupom. Na kraju, pospite desert mlevenim pistaćima. Bon appetit!

trpeza.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti