Hajde da ove godine kupujemo proizvode lokalnih brendova, da obradujemo sebe i druge kvalitetnim ručnim radom i podržimo talentovane ljude u predstojećoj godini, jer #kupujdomaće nikad nije bilo aktuelnije.

ID design by Ivana Dronjak

Istraživanje britanskih šoping lanaca proteklih godina pokazalo je da je jedan od poklona koji žene vole da vide upakovane ispod jelke- nakit. Ivana Dronjak godinama se bavi izradom nakita od poludragog kamena, koje dolaze u limitiranim serijama, a svoj nakit opisuje kao kvalitetan i unikatan.

ID design by Ivana Dronjak; foto: Privatna arhiva

SOva design

Ruskinja Olga, sa novosadskom adresom, ručno izrađuje broševe, ali i ukrase za jelku. Novogodišnji osećaj ima od septembra kada je po narudžbinama krenula da radi novogodišnje ukrase za jelku.

SOva design; foto: Privatna arhiva

DUM- Dunja Mihalački 

Iza brenda DUM stoji Dunja Mihalački, inženjerka dizajna tekstila i odeće. DUM tašne se ručno izrađuju u radionici u Novom Sadu i rade se u malim serijama. Specifičnost ovih tašni je štampa na vinilu i tekstilu.

DUM Dunja Mihalački tašne; foto: Privatna arhiva

Lori Camicie košulje

Nismo zaboravili na najmlađe. Lorena je devojčica od osam i po godina i obožava da crta. Lori su Lorenine košulje, čiji crteži oživljavaju na platnu košulja za decu i tako je započet porodični posao. Lori košulje se proizvode u Srbiji, od najfinijih materijala visokog kvaliteta, uglavnom italijanskog porekla. Italijanska moda + srpski dizajn + vrhunski kvalitet = osmeh na licu kažu iz Lori Camicie brenda.

Lori Camicie košulje; foto: Snežana Ignjatović

VJEŠTICA KIŠOBRANI

Slavica Vještica bavi se ručnim oslikavanjem kišobrana. Kišobrani brenda “Vještica” su rađeni akrilnim i tekstilnim bojama. Ako želite da budete unikatni po kiši i snegu, znate kome treba da se obratite.

Vještica kišobrani; foto: Privatna arhiva

MILENA BOJIĆ ATELIER

Novosadska dizajnerka Milena Bojić napravila je svoj brend 2018. godine iz želje da savremenoj ženi pruži osećaj jedinstvenosti u svetu uniformisanosti. Milena za NS Uživo portal kaže da uspešne i odvažne žene nose njene modele.

Milena Bojić Atelier; foto: Dušan Jauković

MON CACAO KOZMETIKA

Prirodna kozmetika Novosađanke Tanje Simović, magistre farmacije, biljnog je porekla. Na tržištu se izdvaja jer koristi sirovine iz Srbije i Francuske, a takođe ambalažom brine i o životnoj sredini. Najprepoznatljivija je po Baby Doll kremi i ćvrstim šamponima koji čuda čine kosi i temenu glave. Mon cacao proizvodi su namenjeni vegetarijancima i veganima.

Mon Cacao kozmetika; foto: Aja Koska

OBROK ZA PORODICU

Ne zaboravimo da ove godine neko neće moći svojoj deci da spremi paketiće ili da im napravi lepu novogodišnju ili božićnu večeru. Zato to možete uradite vi. Obrok za porodicu čine tri humane Novosađanke- Mirjana, Mina i Marijana i svake nedelje kuvaju ili nose pakete socijalno ugroženim porodicama. Ove godine prave i paketiće za decu i roditelje, pa su dobro došli slatkiši, proizvodi za ličnu higijenu, a uvek neko dete možete obradovati igračkicom ili odećom.

Foto: Privatna arhiva

Autor: Ivona Karan

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments