URADI SAM USKRŠNJA DRVCA: Uključite i decu u dekorisanje svog doma

       
Foto: Entertainment Daily

Ako ste mislili da je ukrašavanje drvca rezervisano samo za Novu godinu i Božić, to možete uraditi i za Uskršnji vikend.

Tradicija uskršnjih stabala započela je pre nekoliko vekova u Nemačkoj. Nakon toga, Šveđani su stvorili svoju verziju sa Paskrisom, tradicijom gde vrpcom kače jaja i perje na drveće.

Ovaj običaj ustalio se širom sveta, kao laka, a efektna dekoracija.

  1. Drvo koje cveta- Da biste je kreirali, sakupite čvrste grane iz svog dvorišta. Možete koristiti grane dunje koje cvetaju, magnoliju ili cvet trešnje, šta vam je više dostupnije. Grane stavite u težu i veću vazu kako ne bi pala. Na njih okačite plastična raznobojna jaja.
Foto: Young House Love

2. Keramičko drvo za uskršnja jaja- Prikažite ručni rad vaše dece i šta sve oni umeju. Dekorišite sami grančice i jaja. Možete ispeći glinena jaja, koja ćete kasnije obojiti, uraditi jaja od stiropora ili od običnog papira. Grančice koje ste skupili obojite temperama u belo i pustite da se dobro osuše napolju.

3. Švedsko uskršnje drvo od papira- Ranije u tekstu smo vam napisali o Paskrisu u Švedskoj. Ovo drvce se zapravo može ostaviti tokom cele godine kao dekoracija. Ovde opet možete uključiti mališane u zabavu i ukrasiti ga bojama koje dominiraju u vašem stanu ili kući. Perje i jaja treba da budu od papira, a možete koristiti kupljeno perje.

Foto: Twitter

4.Uskršnje drvo od slatkiša- Ovo je drvo koje će najmlađe najviše usrećiti. Na čokoladna uskršnja jaja, zečeve ili piliće zalepite vrpce od ukrasnih traka i zakačite na grančice. Ako želite nešto originalnije, napravite fišeke od hamer papira, sa decom nacrtajte i obojite papir pre nego što u njega ubacite bombonice, uskršnja jaja od čokolade i šta god vam padne na um.

Foto: Southern Living

Autor: Ivona Karan

Komentari: