Претрага
Претрага
Close this search box.

VLADETA JEROTIĆ JE OTKRIO: Šta muškarac mora da shvati i prihvati da bi brak opstao

Foto: Screenshot YouTube Televizija Hram

Mudrostima pokojnog akademika i psihijatra Jerotića nema kraja, a video koji kruži mrežama pokazuje koliko je ovaj čovek bio ispred svih vremena. On je objasnio šta svaki muškarac mora da shvati i prihvati da bi brak uspeo.

Dr Vladeta Jerotić bio je čuveni psihijatar, filozof, književnik, član SANU i profesor na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu. Njegove mudre reči danas su mnogima vodilja, a većinu nas njegov glas i ono o čemu govori teraju da se zamislimo i zapitamo. Budući da je često govorio o odnosu muškarca i žene, na jednom svom predavanju ispričao je da je mnogo stvari važno kada se muškarac i žena biraju, ali da treba da budu zadovoljene četiri komponente, te da jedna ipak zavisi samo od muškaraca.

U video koji je ovih dana popularana na društvenim mrežama a koji je nastao je tokom jednog predavanja o muško-ženskim odnosima Vladeta Jerotić je istakao da se ljudi nalaze na duhovnom, intelektualnom, emotivnom i fizičkom nivou, te da sve zavisi od uklapanja na motivnom nivou, tj. da sve zavisi od muškarca i od njegove emancipacije.

@vladeta.jerotic.official ♬ original sound – Zadužbina Vladete Jerotića

-Emocije žene nisu iste kao i emocije muškaraca. A ako se uklope emotivno, taj brak može biti jako dobar. A kada će se ukopiti? Uklopiće se onda kada muškarac otkrije ‘ženu u sebi’. Kada shvati i ne uplaši se što ’ima ženu u sebi’, odnosno kada u sebi pronađe i otkrije nežnost, emotivnu stranu – kaže Vladeta u videu.

U jednoj svojoj besedi na istu temu dr Jerotić je istakao da su žene i muškarci veoma slični, da žene imaju hormone kao mukarac te da muškarac ima u sebi ženu, a nije homoseksualac. “Svi veliki stvaroci sveta nosili su vrlo razvijeno žensko biće u sebi.”

Sensa

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага