VOZAČI OBRATITE PAŽNJU NA NAOČARE ZA SUNCE Stručnjaci otkrivaju najbolji tip za odsjaj jesenjeg sunca i kako bi pogrešna nijansa mogla da vam donese štetu

Foto: Pixabay

Iako dani postaju sve kraći, pitanje odsjaja sunca na putevima tokom septembra, oktobra i novembra je drugačije jer je sunce niže na nebu, a nošenje pogrešne vrste sunčanih naočara moglo bi da vas ugrozi.

Koje vrste sunčanih naočara su najbolje za odsjaj sunca?

Stručnjaci istuču da se za dnevnu vožnju preporučuju naočare sa „filterskim sočivima kategorije dva“, koje „propuštaju između 18 i 43 odsto svetlosti“.

Polarizovana sočiva obično imaju fiksnu nijansu i posebno su dizajnirana da smanje odsjaj – posebno efikasna na svetlosti koja sija sa mokrih puteva.

Najbolje je izbegavati ružičaste, crvene i plave nijanse jer mogu da iskrive boje na semaforima. Takođe, najbolje je izbegavati naočare za sunce sa dubokim bočnim krakovima jer mogu blokirati vaš periferni vid, što je od vitalnog značaja za bezbednu vožnju.

Uvek je mudra ideja da svoje naočare za sunce kupite od renomiranog dobavljača, gde naočare za sunce treba da budu označene CE ili UV400.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Miso
09.09.2023 12:41

Polaroid marka bez konkurencije. No.1.

Povezane vesti