Претрага
Претрага
Close this search box.

ZABORAVITE NA STEREOTIP “ŽENE S MAČKAMA” Studija otkrila da vlasnici ljubimaca više uživaju u njihovom društvu, nego sa članovima porodice

Foto: Pexels

Stereotip “žena s mačkama” postoji decenijama. Ali, izgleda da se vremena menjaju kao što istraživanje pokazuje da je usvajanje mačaka znatno popularnije među muškarcima nego ženama.

Izveštaj, koji je sprovela engleska kompanijaUK Pet Food, otkrio je da je u poslednje četiri godine 27 odsto muškaraca odlučilo da usvoji odraslu mačku kao kućnog ljubimca.

Izveštaj o populaciji kućnih ljubimaca takođe otkriva da četvrtina vlasnika priznaje da više uživa u druženju sa svojim ljubimcem nego sa članovima svoje porodice.

Oko polovine vlasnika starijih od 45 godina izjavilo je da bi bili usamljeni bez svog ljubimca, dok je petina rekla da bi volela da kućni ljubimci budu dostupni na recept.

Mačke su često označene kao povučena i usamljena stvorenja koja svoje dane provode planirajući smrt svog ljudskog vlasnika, ali takve karakterizacije ne mogu biti dalje od istine.

U stvari, naši mačji prijatelji stalno nam saopštavaju svoja osećanja naklonosti, bilo da se radi o njihovim brkovima, repu, licu ili govoru tela.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti